Social media uitbesteden

Wil je social media uitbesteden aan een professional? Wij zijn SocialWise: het meest klantgerichte social media bureau voor het MKB. Wij verzorgen met een team van vakspecialisten doelgerichte campagnes die voor meer online succes zorgen.. We analyseren jouw social media kanalen en ontwikkelen een succesvolle social media strategie, zodat we op het juiste manier op de juiste manier de beoogde doelgroep kunnen bereiken. Het resultaat? Meer naamsbekendheid én conversies Vertel, wat kunnen we voor jou en je bedrijf betekenen? Vraag advies aan van onze social media strategen!

Gratis social media analyse!

Vul je website adres in en wij laten je zien hoe je meer klanten krijgt via social media!

De kracht van social media

Social media is een krachtig platform. Onder social media verstaat men online kanalen als Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Snapchat, YouTube, Pinterest en TikTok. Deze lijst wordt almaar langer en langer. Nederlanders besteden gemiddeld 98 minuten per dag aan social media. Ja echt, 98 minuten! Bovendien neemt een derde van de consumenten het liefst via social media contact op met je bedrijf.

De consument is op dit kanaal op zoek naar content in de vorm van entertainment, informatie, aanbevelingen en blijft zo in contact met vrienden en familie. Bovendien is de drempel om direct iets te bestellen of contact op te nemen via social media zeer laag. Een gemiste kans dus, als je bedrijf niet actief is op sociale media. Potentiële klanten zijn dat namelijk wél.

Waarom social media uitbesteden aan SocialWise?

  • Het scheelt je veel tijd
  • Consistentie is key: wij optimaliseren jouw social media periodiek
  • Je werkt samen met creatieve specialisten
  • Zichtbaar resultaat

Meer naamsbekendheid, zichtbaarheid en conversies

Steeds meer bedrijven beseffen dat actief zijn op social media bijdraagt aan meer groei van de onderneming. Vaak denken bedrijven dat ze social media er wel ‘even bij kunnen doen’. Ze zetten eens in de zoveel tijd content op Facebook. Ze komen er vervolgens achter dat Facebook en Instagram met elkaar kunt koppelen, waardoor hetzelfde bericht automatisch ook op Instagram geplaatst wordt. Makkelijk! Echter is social media marketing meer dan dat.

(Potentiële) klanten hebben ontzettend veel keuze uit verschillende bedrijven zoals de jouwe. Uiteraard wil je dat de consument voor jouw bedrijf kiest en níet voor een van je concurrenten. Social media marketing zorgt ervoor dat de klant voor jou kiest. Het is niet voor niets het meest effectieve kanaal waarmee je mensen middels het plaatsen van content laat weten dat je bedrijf bestaat. Zodoende vergroot social media je naamsbekendheid en zichtbaarheid, met meer conversies als gevolg.

Social Media | SocialWise

2 verschillende vormen

Social media marketing kent 2 verschillende vormen: social media adverteren en social media optimalisatie. Social media adverteren heeft vooral als doel om een nieuwe doelgroep te bereiken, dus potentiële klanten die jouw bedrijf nog niet kennen. Door op social media te adverteren, kan je de achterban van je bedrijf vergroten maar de consument tegelijkertijd ook doorsturen naar je website. Zodoende kunnen klanten direct met je in contact komen of een bestelling plaatsen.

Social media optimalisatie is gericht op het beheren van social media kanalen, om zo de achterban van interessante informatie te blijven voorzien. Deze vorm van social media marketing is onbetaald, maar verbetert je sociale zichtbaarheid organisch. Door de kanalen consequent te optimaliseren, wordt de achterban dankzij door ons geplaatste content alsmaar in contact gebracht met jouw bedrijf en de bijpassende producten en/of diensten.

Social media strategie

Het uitbesteden van social media start natuurlijk met het bepalen van een sterke social media strategie. Dit is een strategische omschrijving van hoe jij denkt dat je de gestelde doelstellingen kunt realiseren. Je zou denken dat dit een heel gemakkelijke klus is. Toch hebben veel bedrijven hier moeite mee. Er bestaan bedrijven die het lastig vinden om algemene marketingdoelstellingen te bedenken, laat staan hoe moeilijk het is om de doelstellingen voor de social media campagne te definiëren. Dat begrijpen wij! In de social media strategie staan heldere doelen en een roadmap voor het behalen van deze doelen. Ook de verschillende social media kanalen komen hierin voor.

Verschillende social media kanalen

Er bestaan heel veel verschillende social media kanalen. Daarnaast komen er steeds meer social media kanalen bij. Dat er steeds meer social media kanalenbij komen is zeer gunstig, want zo kunnen we voor de social media strategie uit vele kanalen kiezen. Ieder social media kanaal heeft zo zijn eigen mogelijkheden en doelgroep. Daarom is het dus van groot belang dat het kanaal waarop je inzet, goed aansluit bij de reeds bestaande online marketing strategie.

We kennen de volgende social media kanalen:

Aan ons van SocialWise kun je tot nu toe Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest advertising uitbesteden.

Facebook marketing

Onder Facebook marketing verstaat men gericht adverteren op Facebook, gericht op een vooraf bepaalde doelgroep. Het uitbesteden van Facebook marketing zorgt ervoor dat je eenvoudig de juiste mensen vindt, hun aandacht trekt middels het plaatsen van content en deze aandacht ook daadwerkelijk vasthoudt. Het doel? Meer zichtbaarheid, naamsbekendheid én meer conversies. Doordat iedereen op Facebook zit – en jouw doelgroep dus ook – werkt adverteren op Facebook heel erg goed. We kunnen een specifiek gekozen doelgroep targeten en op het juiste moment de juiste content publiceren.

Instagram marketing

Instagram is vandaag de dag het meest groeiende social media kanaal. Op dit kanaal staat het delen van content in de vorm van foto’s centraal. Wist je dat Instagram in Nederland al meer dan 2.1 miljoen gebruikers heeft en ongeveer de helft daarvan de app dagelijks gebruikt? Doorgaans wordt dit kanaal het meest gebruikt door jongeren (90%) en door bedrijven. Zo gebruiken bedrijven dit kanaal voor social selling, maar ook voor het verbeteren van de naamsbekendheid. De advertenties kunnen worden getoond in Instagram Stories,of op de feed.

LinkedIn marketing

Draait je hele bedrijf om de B2B markt? Dan biedt LinkedIn de oplossing. Dit is namelijk een van de grootst groeiende netwerken van de wereld. Dagelijks gebruiken meer dan 1 miljoen mensen LinkedIn. LinkedIn biedt 3 opties: LinkedIn optimalisatie, LinkedIn adverteren en LinkedIn leadgeneratie. LinkedIn is onder andere zeer geschikt voor de laatstgenoemde optie, ook wel moderne koude acquisitie genoemd. Wij hebben een succesformule ontworpen die tot veel en goede leads leidt, waarbij we 100% met de jouw potentiële contactpersoon in contact staan.

Maar ook optimalisatie zorgt ervoor dat je de doelgroep kunt bereiken met jecontent, onder andere met gebruik van een sterke contentstrategie. De juiste voor interactie, maar zorgt er ook voor dat de bedrijfspagina er gelikt uit. Dat is van groot belang, want je bedrijfspagina is je visitekaartje. Middels LinkedIn adverteren is het mogelijk om heel gericht advertenties te maken en te richten op de doelgroep. Tot nu toe kunnen we op dit platform het meest specifiek targeten.

Pinterest marketing

Pinterest is een sterk groeiend platform in Nederland. Pinterest marketing is zeer geschikt voor het bereiken van de consument die zich nog in de oriëntatiefase van het koopbeslissingsproces bevindt. Het is voor bedrijven een zeer gewaardeerd platform, omdat de levensduur van een pin gemiddeld op 3,5 maand ligt. Dat is langer dan op Facebook en Instagram. Bij Pinterest marketing spelen zoekwoorden een grote rol.

Aan de hand van de zoekwoorden waar de doelgroep op zoekt, worden verschillende borden en pins opgezet. De zoekwoorden wordt in de titel van de SocialWiseDatum:2 April 2021pin genoemd én in de omschrijving. Hoe vaker het zoekwoord voorkomt op de Pinterest pagina, des te eerder wordt de pin in de zoekresultaten getoond. Men noemt Pinterest om die reden dan ook visuele zoekmachine.

Uitbesteden in 6 simpele stappen

Je kunt social media in 6 simpele stappen uitbesteden aan SocialWise:

  1. Eerst maken we een uitgebreide analyse van de huidige situatie
  2. Vervolgens leren we elkaar kennen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek
  3. We ontwikkelen een sterke social media strategie
  4. Realiseren en plaatsen van de juiste content
  5. We meten, analyseren en optimaliseren de social media campagne
  6. Heb je de gestelde doelstelling behaald? Top, cheers! Op naar het volgende success.

Meer weten over het uitbesteden van social media?

Wil je ook social media marketing uitbesteden voor meer omzet? Velen gingen je al voor! Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Tijdens dit geheel vrijblijvende adviesgesprek bespreken we je wensen en beoogde doelstellingen. Geen ingewikkelde en moeilijke verhalen, maar duidelijke doelstellingen en heldere taal. Dát is hoe wij werken. We vertellen je graag over de mogelijkheden. Ben je klaar voor meer online succes voor jouw bedrijf? Neem contact op voor een gratisonline adviesgesprek!

Neem contact op!

Vraag een gratis advies gesprek aan, dan nemen wij contact met je op om je wensen en beoogde doelstellingen te bespreken.

Anna van der Weerd | SocialWise

Neem contact op met Anna

Anna van der Weerd - Social media marketing strategist