Social media training

Wil je zelf met de social media van jouw bedrijf aan de slag gaan? Maar weet je niet waar je moet beginnen en welke social media kanalen je het beste kunt gebruiken om je doelgroep te bereiken? Dan is deze training geschikt voor jou!

Gratis analyse

Vul je websiteadres in en ontvang gratis een analyse over je social media kanalen.

Over de Social Media training

In de training verkrijg je de nodige theoretische kennis om met je social media kanalen aan de slag te gaan. We gaan in op de kracht van social media en hoe je die kunt benutten voor jouw bedrijf. We bespreken veelgebruikte social media termen en je leert hoe je social media kanalen moet gebruiken, van het aanmaken van een profiel tot het onderhouden ervan.

Het grootste social media platform

Facebook is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire social media kanalen en heeft meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. In Nederland is het aantal Facebook gebruikers op het hoogste punt tot nu toe. Facebook is dan ook een belangrijk kanaal om je B2C doelgroep te bereiken. 

Onderwerpen die in de training behandeld worden:

 • Aanmaken van een bedrijfspagina
 • Hoe zorg ik voor volgers, likes, bereik en interactie?
 • Facebook groepen
 • Facebook advertenties: hoe stel ik advertenties in en hoe moet ik de resultaten interpreteren?

Op een subtiele manier adverteren

Instagram is sterk aan het groeien. Vooral in de leeftijdscategorie van 20 tot 40 jaar. Ook adverteren is inmiddels mogelijk. Hoe stel je een effectieve Instagram strategie op voor je bedrijf? Onderwerpen die in de social media training behandeld worden zijn o.a.:

 • Aanmaken account
 • Het maken van berichten
 • Hoe zorg ik voor volgers, likes, bereik en interactie?
 • Instagram advertenties

Het platform voor de B2B markt

De meeste mensen zijn tegenwoordig wel bekend met LinkedIn. Maar wanneer social media ingezet wordt voor zakelijke doelstellingen, verschuift de aandacht meestal naar kanalen als Facebook en Instagram. Voor veel bedrijven is dit een gemiste kans. Veel bedrijven maken bijvoorbeeld niet of nauwelijks gebruik van de LinkedIn bedrijfspagina, terwijl dit een van de meest belangrijke marketing mogelijkheden is op LinkedIn.

In deze training wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

 • Aanmaken van een (zakelijk) LinkedIn profiel
 • LinkedIn groepen
 • Recruitment mogelijkheden
 • Advertentiemogelijkheden
 • Premium opties

Na afloop van de training kun je zelfstandig aan de slag met social media en heb je een basis voor het opstellen van een social media plan.

Voor wie is de training geschikt?

De training is geschikt voor ondernemers die zelf aan de slag willen gaan met social media. Je wilt dit niet uitbesteden en wilt zowel de strategie als uitvoering zelf doen. Kennis over social media is geen vereiste voor deze training. 

Wat is social media marketing?

De social media training is een training op maat. Afhankelijk van je wensen en de grootte van de groep bepalen we hoeveel tijd er nodig is. De training wordt gegeven op ons hoofdkantoor in Zutphen.

Interesse in social media training?

Neem vrijblijvende contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

stefan kelderman socialwise

Neem contact op met Stefan

Stefan Kelderman - Social media marketing strategist