B2B leadgeneratie

De meest ideale situatie voor jou en je bedrijf is natuurlijk dat je veel potentiële klanten weet te benaderen die geïnteresseerd zijn in wat jij ze te bieden hebt en uiteindelijk overgaan tot de koop van jouw dienst of product. Maar hoe kom je die geïnteresseerden op het spoor en hoe leg je vervolgens het eerste contact? En als je dan de eerste stap in communicatie hebt gezet, hoe bouw je dit dan zodanig verder uit dat deze potentiële klanten op den duur iets bij je willen kopen? Bij dit gehele proces speelt B2B Lead generatie een belangrijke rol.

Gratis marktonderzoek!

Vul je websiteadres in en ontvang gratis een marktonderzoek.

B2B Leadgeneratie inzetten voor meer omzet?

Lead generation, ook wel B2B Leadgeneratie genoemd in Nederland, omschrijft kortgezegd het proces van leads genereren. Voor leads wordt vrijwel nooit een Nederlands woord gebruikt binnen de marketingwereld. Maar wat zijn leads precies? Leads zijn letterlijk aanvragen voor meer informatie met betrekking tot een specifiek product of dienst, afkomstig van een bedrijf of persoon. Denk bijvoorbeeld aan een ingevuld contactformulier op je website of een aanvraag tot het ontvangen van een nieuwsbrief. Het zijn relevante gegevens van potentiële klanten die ingezet kunnen worden om deze ‘aanvragers’ tot klant te maken. De exacte definitie van een lead verschilt per marketingcampagne. De ene keer is het e-mailadres dat bij de aanvraag genoteerd stond de lead, maar zo kan de lead ook een persoon zijn die een offerte aanvraag via de website van jouw bedrijf doet.

Met B2B Lead generation wordt het eerste contact gelegd met deze leads, waarbij interesse is getoond in het product of de dienst die jij verkoopt. Het zogenoemde zaadje wordt geplant. En bij dit prille maar essentiële begin, kunnen wij van SocialWise jou van dienst zijn. Wij richten ons op de eerste belangrijke stappen, zoals relevante informatie en gegevens verzamelen, waar jij vervolgens mee verder kunt. Nadat het eerste contact is gelegd ligt de weg open voor jou en je medewerkers om met behulp van de juiste vakkennis deze warme leads op te volgen en binnen te halen als nieuwe klanten. Het streven is om uiteindelijk je product of dienst te verkopen, wat ook het doel is van B2B Lead generation.

callcenter

B2B Leadgeneratie uitbesteden?

Wil jij meer weten over het uit handen geven van B2B Lead generation in Nederland? Dan kun je altijd contact met ons opnemen en een offerte aanvragen. Wij zijn telefonisch te bereiken op 088 000 85 75.

Hoe gaat B2B Leadgeneratie in zijn werk?

Als jij je omzet graag ziet stijgen is een goede aanpak bij acquisitie essentieel. Door relevante B2B leads te genereren levert SocialWise meerwaarde voor jouw bedrijf doordat salesmedewerkers en accountmanagers zich niet meer bezig hoeven te houden met deze koude acquisitie en daardoor veel meer tijd overhouden om meer de diepte in te duiken tijdens verkoopgesprekken.

Wij leveren jou niet zomaar een pakket met standaard leads aan, maar focussen ons hierbij juist op de relevantie van jouw dienst of product voor de potentiële klant. Dus het gaat hierbij om leads die interesse hebben in jouw type dienst of product, mede doordat wij ze enthousiast hebben gemaakt. Vervolgens kun jij met deze leads in gesprek. Dankzij ons voorwerk staat jouw agenda voor je het weet vol met kwalitatieve B2B afspraken.

Wij werken vanuit een breed netwerk van bedrijven binnen allerlei soort disciplines, zodat wij bijzonder doelgroepgericht kunnen werken en de mogelijkheid hebben om voor iedere soort branche in Nederland relevante leads te genereren. SocialWise kenmerkt zich door een doelgerichte en heldere werkwijze die in vijf duidelijke stappen verloopt.

Wij stellen allereerst een bestand samen met leads die precies matchen met jouw doelgroep. Hierbij kunnen wij filteren op diverse kenmerken, zoals: profiel werknemers, regio, vakgebied, bedrijfsgrootte etc. Wij leggen dan contact met een medewerker die bevoegd is om een beslissing te maken en proberen een afspraak te maken. Uit de praktijk blijkt dat het maken van een afspraak vaak een stap te ver is, maar dat ze wel graag aanvullende informatie ontvangen. En zo heb je alweer een warme lead te pakken. Wij brengen de behoeftes, interesses en verwachtingen van deze potentiële klanten in beeld met een prettig gesprek en kunnen deze informatie vervolgens doorspelen naar jou.

De nieuwe trend: online B2B Leadgeneratie

B2B Leadgeneratie wordt nog veel via de telefoon opgepakt. In de laatste jaren zijn er via internet steeds meer methodes bijgekomen om leads te genereren, zogenoemde online B2B lead generation. Hierin wordt onder andere direct mail, search marketing, white paper marketing en Google Adwords ingezet. Door de groei van online B2B Leadgeneratie ontstaan er vliegensvlug meer nieuwe technieken online om leads te genereren vanuit inbound- en content marketing. Steeds meer gerelateerde marketingprocessen verlopen automatisch en er wordt zo steeds meer relevante informatie verzameld. Daardoor ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden op het gebied van online B2B Leadgeneratie, waardoor dit soort klantenwerving ook steeds betere resultaten oplevert. Door bijvoorbeeld met behulp van speciale software gericht te onderzoeken en te meten hoe websitebezoekers zich gedragen op jouw bedrijfswebsite; op welke pagina’s ze komen, hoe lang ze daar blijven, op welke buttons en links ze klikken etc. kun je ook een geschikte volgende actie plannen om de lead op te volgen.

Niet alleen (online) B2B Leadgeneratie draagt bij aan leads genereren en meer omzet draaien. Het verhogen van je online vindbaarheid draagt hier ook aan bij. Door je product, dienst of merk sterk te positioneren in de markt, met behulp van online marketing (zoals SEO, linkbuilding, e-mailmarketing en social media marketing), zorg je ervoor dat jouw bedrijf ook beter vindbaar is voor potentiële klanten, bijvoorbeeld op Google. Zo levert online marketing een waardevolle bijdrage aan de totale omzet. SocialWise kan jou ook van dienst zijn met het organiseren van jouw online marketing, in elke gewenste vorm en maat

Interesse in B2B Leads?

Bij SocialWise prefereren wij een persoonlijke, directe en snelle aanpak en werken daarom grotendeels met telefonische B2B Lead generation in Nederland. Wij bieden onze klanten veel mogelijkheden en kunnen veel kanten op meebewegen dankzij ons uitgebreide klantenbestand. Wij ondersteunen jou bij het genereren van waardevolle leads, zodat jij je omzet kan zien groeien. Heb je interesse in onze diensten op het gebied van B2B Lead generation en/of online marketing? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Heb je nog vragen of ben je op zoek naar aanvullende informatie? Dan vertellen wij je graag meer over onze service. Neem contact met ons op. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 088 000 85 75.

Neem contact op met ons!​