#1 expert in moderne koude acquisitie

Adverteren met Instragram

Adverteren met Instagram

Instagram is één van de populairste foto-applicaties die momenteel online staat en heeft ook een gigantisch bereik. Instagram is onderdeel van Facebook en heeft tot op heden ruim 400 miljoen actieve gebruikers en blijft doorgroeien. Instagram wordt voornamelijk gebruikt door jongeren en dat maakt het platform dan ook ideaal om in te zetten als marketingmiddel.

Adverteren op Instagram kan geschikt zijn voor:

 • Branding
 • Loyaliteitsacties
 • Vergroten van de naamsbekendheid
 • Generen van meer volgers
 • Communiceren van acties
 • Inspelen op actuele gebeurtenissen
 • Productintroducties

Hoe werkt het?

Als je wilt adverteren op Instagram dien je een Facebook account te hebben aangezien Facebook eigenaar is van Instagram. Gebruikers kunnen foto’s, video’s en carrousel advertenties van gebruikers zien die ze nog niet volgen. Bij Instagram heb je de keuze om drie typen advertenties in te zetten.

1. Foto-advertenties
2. Carrousel advertenties
3. Video-advertenties

1. Foto-advertenties

Dit type advertentie zegt het al. Bij de foto-advertenties plaats je een foto net als iedereen op het platform doet. Je zult rechtsboven een kopje zien met de tekst “gesponsord”

2. Carrousel-advertenties

Met dit type advertentie krijgt de gebruiker de mogelijkheid om te swipen door meerdere afbeeldingen. Adverteerders krijgen hier de mogelijkheid om een verhaal te communiceren naar de gebruiker op een mooie en aantrekkelijke manier.

3. Video-advertenties

Met dit type advertentie plaats je een video. Het is nu mogelijk om in plaats van 15 seconden een video te laten zien van 30 seconden. Merken kunnen een rijkere storytelling inzetten.
Carousel advertentie

Figuur 1. Carrousel-advertenties op Instagram.
Naast de diverse advertentiemogelijkheden is het ook mogelijk om net als bij Facebook advertenties een call-to-action knop toe te voegen zoals:

 • Show Now
 • InstallNow
 • Sign Up
 • Learn More

Figuur 2. Call-To-Action mogelijkheden
Instagram is van Facebook. Adverteren op Instagram gaat dan ook via Facebook. Dit houdt in dat de targeting van een Instagram campagne op die van een Facebook campagne lijkt. Naast targeting mogelijkheden zoals leeftijd, geslacht en geografie, is het ook mogelijk doelgroepen te benaderen op basis van interesses. Dit maakt het voor zowel grote als kleine bedrijven interessant om te adverteren met Instagram.

Wil je meer te weten komen over adverteren op Instagram? Neem dan contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden.

Hulp nodig?

SocialWise is een Social Media bureau en is onderdeel van Best4u Internet Marketing. Al sinds 2011 ondersteunen wij MKB bedrijven in de behoefte om via social media meer naamsbekendheid en leads te genereren. 

Wil je meer informatie over LinkedIn Marketing en wat het kan betekenen voor jouw bedrijf? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan. We gaan graag met jou kijken of adverteren op LinkedIn een passend onderdeel is in jouw online marketing strategie.

stefan kelderman socialwise

Neem contact op met Stefan

Stefan Kelderman - Social media marketing strategist

Gratis offerte

Vraag hier een gratis offerte aan voor meer omzet

socialwise

Laat ons je gratis adviseren.

Gratis analyse!

Weten waar je kansen liggen voor sales en marketing? Vraag hier je gratis analyse aan.

socialwise

Laat ons je gratis adviseren.